Запознайте се с журито в архитектурния конкурс „Свързани пространства”

deceuninck

На 15 юли 2021 г. Декьонинк България даде началото на нов архитектурен конкурс – „Свързани пространства”. Чрез него компанията, която е сред водещите производители на PVC дограми, има за цел да отличи най-добрите архитектурни проекти на годината. Представяме Ви и членовете на журито, имащи нелеката задача да изберат най-добрите сред най-добрите.

frederick

Почетен патрон на конкурса: Н. Пр. Фредерик Мьорис – посланик на Кралство Белгия за България, Северна Македония и Косово

Като посланик на Кралство Белгия в България, Северна Македония и Косово негова ключова роля е да работи за развитието на бизнес контактите между Белгия и региона. По-специално в България българо-белгийското икономическо сътрудничество е изключително динамично, а белгийските  инвестиции у нас са значителни.

Декьонинк България е част от белгийската Deceuninck Group, която има клонове в над 75 държави. Доказала се във времето, нейните продукти са вградени в много сгради от 2000 г. насам на територията на цялата ни страна.

asparuh

Председател на журито и Изпълнителен директор на Декьонинк България: инж. Аспарух Щерев

Дипл. инж. Аспарух Щерев е вдъхновител и „домакин“ на конкурса – Още с първите стъпки на компанията у нас, неговото убеждение е, че креативността и иновативните решения имат място във всички фази на строителството.

Продуктите на марката и до този момент продължават да доказват това и Аспарух Щерев е убеден, че проектите-участници в конкурса ще бъдат истинско вдъхновение за бранша. „Участвайте смело, българските архитекти са от световна класа и заслужават голяма трибуна за своята работа!“ – е неговият апел.

Член на УС и Изпълнителен директор Финанси на ОББ, Иновационен лидер на KBC Груп в България: Кристоф Де Мил

christoph

След 10 години работа в KBC в Белгия, както и 5 години в Чехия, Кристоф Де Мил понастоящем е член на УС и Изпълнителен директор Финанси на ОББ, Иновационен лидер на KBC Груп в България.

Понастоящем Кристоф управлява дейността на белгийската бизнес общност у нас като Президент на Бизнес Клуб Белгия – България – Люксембург.

Почитател на България, Кристоф Де Мил адмирира и постиженията на българската архитектура и се гордее, че в нея се вграждат и използват белгийски индустриални продукти.

ivo-tringov

Член на Борда на Директорите на Кордеел България: Иво Трингов

Завършил УАСГ със специалност „Промишлено и гражданско строителство“, след 15-годишна кариера като проектант, 13 от които в Белгия, през 2004г. става търговски директор на „Кордеел България“.

Участвал е в подготовката на над 1000 проекта в различни области на строителството.  За него важен е пътят: „Не е най-важен крайният резултат, а как си го постигнал и какво си правил, докато го постигнеш.“

todor-bulev

Председател на УС на Съюза на архитектите в България: проф. д-р арх. Тодор Булев

Архитект и Доктор на архитектурните науки, завършил Московския архитектурен институт, носител на награди от редица архитектурни конкурси, автор на „Изкуството архитектура“, заедно с това – художник и запленен от планината.

Награден е с почетен знак – „Златна значка“ на Съюза на архитектите в България. Обърнат с поглед към новото поколение таланти, той вярва в по-доброто бъдеще.

vladimir-milkov

Председател на УС на Камара на архитектите в България: арх. Владимир Милков

Apx. Bлaдимиp Mилĸoв e yтвъpдeн cпeциaлиcт в oблacттa нa apxитeĸтypaтa, гpaдoycтpoйcтвoтo, тepитopиaлнoтo ycтpoйcтвo и гpaдcĸия дизaйн, c дългoгoдишeн oпит в пpoeĸтиpaнeтo нa жилищни, вaĸaнциoнни, oбщecтвeни и пpoмишлeни cгpaди и ĸoмплeĸcи и знaчими гpaдoycтpoйcтвeни paзpaбoтĸи.

Hocитeл e нa пpecтижни нaциoнaлни и мeждyнapoдни нaгpaди, както и нa почетния знак „Злaтнa знaчĸa“ нa Cъюза на архитектите в България.

Собственик на Dogrami.bg и управител на Медийна група Пасита медиа: Огнян Делибозов

ognyan-delibozov

Завършва висшето си образования в СУ „Св. Климент Охридски“, специалност – Ландшафтна екология и опазване на природната среда.

От 2007 година стартира издаването на специализирани медии в бранша на строителството, архитектурата и интериора: Stroiteli.bg, Dogrami.bg, Izolacii.eu, Otoplenie.eu и Detaili.bg.

С годините изданията печелят доверието на специалистите в бранша, както и на широката публика, като ги определят за водещи за българския пазар, представяйки иновативни строителни и архитектурни решения от Европа и света.

Aрхитектурно бюро „ГАУДИ-ДС“ ООД: архитекти Дора и Светлин Маринови

marinovi

Двамата архитекти, които споделят личния и професионалния си път са собственици и вдъхновители на бюрото, създадено през 1993 г. В професионалното им портфолио са десетки емблематични жилищни, офисни, промишлени сгради и комплекси в София и страната.

Архитектурно бюро „Гауди-ДС“ е носител на престижни български и международни награди, а арх. Дора и Светлин Маринови са членове на комисии и консултативни съвети към редица държавни институции.

За повече информация и участие в конкурса:
Connected Spaces
Facebook
Instagram

Може да харесате още...