Защита от насекоми, полени и фин прах от Warema

VisionAir

Според експертни проучвания в сферата на здравеопазването една от най-честите причини за повишаване на алергиите е замърсяването на природата и фините прахови частици. Това потвърждава и немската компания Warema , според която търсенето на решения за защита от насекоми и фин прах непрекъснато се увеличава, а тенденцията в градовете е и добавяне на защита срещу твърди частици.

VisionAir

На този фон, с VisionAir , фирмата предлага различни системи за защита от прах, полен и насекоми с фини мрежи за прозорци, балконски и вътрешни врати, както и капандури. Системите включват фиксирани, въртящи се и плъзгащи се рамки, люлеещи се врати, интериорни ролетни щори и плисирани щори, както и външни ролетни щори с вградена защита от насекоми. Изработени по поръчка, те също се предлагат в особено големи размери и могат да бъдат интегрирани в архитектурата чрез рамки във всички нюанси от цветовата схема на Warema.

VisionAir

Мрежата VisionAir предлага надеждна защита срещу насекоми и едновременно с това добра пропускливост на въздуха от 19,133 l/ m²/s. Мрежата за защита от полени задържа 86% от полена и постига пропускливост на светлината от 77% благодарение на тънките си, но здрави нишки. По този начин тя е едва забележима за окото и не засяга външния вид на помещенията.

VisionAir

Нарастващото замърсяване с прахови частици е друга тема, която засяга предимно градските жители. Според Световната здравна организация до 85% от всички градски жители в Европа са изложени на високи нива на прахови частици. Те могат да причинят дихателни и сърдечно-съдови заболявания. Това може да се ограничи с използването на мрежи. VisionAir за фини прахови частици убеждава в лабораторните тестове, като в допълнение към задържането на полени от 93%, мрежата успява да задържи и 75% от праховите частици. И трите мрежи са изключително прозрачни, за да позволяват добра видимост и проникване на достатъчно светлина. Досадните насекоми остават навън и с подходящата мрежа може значително да се повиши качеството на въздуха в помещенията.

За повече информация: Warema

Вижте също...