Защитата на пръстите е все по-важна при вратите

Вратите със системи за предпазване на пръсти стават все по-популярни. Защитата срещу прищипване е и законово изискване в Германия за автоматично отварящи се врати, както и врати в детски градини. Тук представяме интересно решение за сигурност от Assa Abloy.

Planet – предпазителят за пръсти на фирма Assa Abloy, пасва на почти всички врати. Той напълно затваря кухината на вторичния затварящ ръб между крилото и рамката. Системата отговаря на спецификация № 102-002 от германската задължителна застраховка срещу злополуки в детски градини и покрива стандарта за безопасност на ЕС DIN EN 16005 за люлеещи се врати с автоматично задвижване.

Системата се състои от два компонента: ролка от противоположната страна на пантата и фиксиран профил на капака от страната на пантата. Заедно двете части напълно покриват пролуката на вторичния затварящ ръб и по този начин предотвратяват риска от попадане на пръсти в жлеба.

Монтажът може да се извърши само от един специалист. Заедно с продукта се предлага и помощен инструмент за маркиране по време на инсталацията. Профилът на капака също може лесно да се прикрепи и свали с помощта на клик система. Това подпомага извършването на настройки, поддръжка или почистване в бъдеще.

Системата може да бъде инсталирана върху конвенционални материали за врати като дърво, алуминий, пластмаса и стъкло, както и при различни опции на крилото с помощта на винтове или лепене. Planet е подходящ както за нови врати, така и за модернизиране на стари такива.

Може да харесате още...