Защитени врати с нулев праг от Roto

Roto NX

Новата система за врати от немската компания Roto предлага удобен достъп за хора от всички възрастови групи, която освен към „класическите“ работни места успешно може да се интегрира в домове за възрастни хора и болници, които търсят модернизация и нови конструктивни решения за изграждане, подходящи за всички поколения.

Вратите към балконите и терасите са сред фокусните точки. Тук експертите препоръчват използването на непробиваемо стъкло, защото това са особено уязвими точки в конструкцията на сградата. Tова стъкло обаче прави крилото на вратата по-тежко, което значително повишава изискванията към обкова, особено при актуалните оферти за врати с прагове от 0 mm. Новата продуктова гама “Roto NX” е пригодена за профилни системи от различни производители. Системата осигурява защита от разбиване на вратите до 300 кг. и блокира всяко движение на хардуера в затворено положение на дръжката. Конструкциите се предлагат за балконски врати в класове на съпротивление RC 2 N и RC 2 и с тегло на крилото на вратата до 130 кг. дори в стандартната версия.

Roto NX

Фактът, че вратата не зависи от конструкцията на земната повърхност, дава възможност да се произведат версии за двукрилни балконски врати с плаваща поставка. Благодарение на ниската дълбочина, обковът може да се използва и за проектиране на елегантни фасадни прозорци с ниска дълбочина на профила. В допълнение системата се предлага с най-високата възможна защита от корозия, благодарение на новата повърхност “Roto Sil Level 6”.

Може да харесате още...