Защитните прегради ще останат и след кризата с коронавируса

Glas 1

С развитието на кризата, причинена от коронавируса, става все по-очевидно, че по-строгите хигиенни мерки няма да бъдат отслабени в близко бъдеще. Що се отнася до защитните прегради срещу капкови инфекции, като дългосрочно решение се препоръчва използването на стъкло. Тук споделяме някои аргументи в защита на този материал.

Да спазваме необходимата дистанция е максимата, която съпровожда ежедневието ни в условията на пандемия. Използването на прозрачни предпазни стени от стъкло или пластмаса/акрилно стъкло са една от ефективните мерки не само в магазини, аптеки, болници и лекарски кабинети, но особено в големи и отворени офисни площи.

В началото на епидемията много бизнеси и институции заложиха на бързи решения от пластмаса. Те можеха да бъдат бързо инсталирани, защото акрилното стъкло е с ниско тегло и лесно може да се приспособи и вгради в различни форми и основи.

Защо да предпочетем стъклото?

Стъклото е висококачествен материал, който има редица предимства пред пластмасата като например: устойчивост на химически вещества, твърдост и дълготрайност. Стъклото също така е по-устойчиво на препарати за почистване.

В комбинация с обков от неръждаема стомана или залепено то има визуално привлекателен и естетичен вид, подходящ както за търговски обекти, така и за офисни помещения.

Препоръчително е преградните стъкла да бъдат закалени и да разполагат с необходимите отвори за стоки, разплащане или документи. Ако стъклото се използва като преграда в офисни помещения, то би могло да бъде непрозрачно или подходящо оцветено. Така висококачествените системи от стъкло могат за дълго да се използват за предпазване от нежелани капкови инфекции.

Може да харесате още...