Защитните прегради ще останат и след кризата с коронавируса

Glas 1

С развитието на кризата, причинена от коронавируса, става все по-очевидно, че по-строгите хигиенни мерки няма да бъдат отслабени в близко бъдеще. Що се отнася до защитните прегради срещу капкови инфекции, като дългосрочно решение се препоръчва използването на стъкло. Тук споделяме някои аргументи в защита на този материал.

Да спазваме необходимата дистанция е максимата, която съпровожда ежедневието ни в условията на пандемия. Използването на прозрачни предпазни стени от стъкло или пластмаса/акрилно стъкло са една от ефективните мерки не само в магазини, аптеки, болници и лекарски кабинети, но особено в големи и отворени офисни площи.

В началото на епидемията много бизнеси и институции заложиха на бързи решения от пластмаса. Те можеха да бъдат бързо инсталирани, защото акрилното стъкло е с ниско тегло и лесно може да се приспособи и вгради в различни форми и основи.

Защо да предпочетем стъклото?

Стъклото е висококачествен материал, който има редица предимства пред пластмасата като например: устойчивост на химически вещества, твърдост и дълготрайност. Стъклото също така е по-устойчиво на препарати за почистване.

В комбинация с обков от неръждаема стомана или залепено то има визуално привлекателен и естетичен вид, подходящ както за търговски обекти, така и за офисни помещения.

Препоръчително е преградните стъкла да бъдат закалени и да разполагат с необходимите отвори за стоки, разплащане или документи. Ако стъклото се използва като преграда в офисни помещения, то би могло да бъде непрозрачно или подходящо оцветено. Така висококачествените системи от стъкло могат за дълго да се използват за предпазване от нежелани капкови инфекции.

Вижте също...