Защо имате нужда от композитна врата за своя дом?

Composite Door

Входната врата е едно от първите неща, които забелязвате, когато влезете в дома. Наличието на страхотно изглеждаща и висококачествена врата може да създаде зашеметяващ преход към всеки дом и да зададе тона на интериора, който ще последва. Композитните входни врати осигуряват точно това.

Те са с изключително високо качество и стил, но не само видът им ги прави уникални, а и материалите, от които са изработени. За разлика от uPVC вратите, които са изработени само от чиста пластмаса, или дървените врати и прозорци, композитните врати се създават и изграждат чрез комбиниране на различни материали с различни свойства, с цел противодействие на недостатъците, които имат вратите от един материал.

Уникалните полезни характеристики на всички тези материали, комбинирани заедно, правят композитните врати здрави, много сигурни, отлични изолатори и лесни за поддръжка. Изборът на правилната врата е важен, защото създава добро или лошо впечатление за къщата ви, като в същото време дава сигурност и още много други предимства.

Composite Door

От какво е изработена композитната врата?

Материалите, които се комбинират, за да се създаде композитна врата, обикновено са PVC, твърда дървесина, стомана, изолационна пяна и GRP (пластмаса, подсилена със стъкло).

Композитната врата има следните елементи:
– 70 мм uPVC външна рамка;
– композитна PVC подрамка;
– вътрешна рамка от твърда дървесина.

Обикновено външната рамка е подсилена с поцинкована стомана. Предназначението на подрамката е да осигури стабилност, а на вътрешната – устойчивост на усукване.

Освен това има някои други функции, добавени към композитните врати, за да ги направят още по-издръжливи. Те идват с изолираща сърцевина от полиуретанова пяна без CFC, както и с 2 милиметрова PVC лента по краищата. Това помага да се съчетаят пантата и лицевата пластина. В допълнение, композитната врата има 2 мм GRP зърнеста повърхност, за да предпази кожата на вратата от напукване, усукване, изкривяване или промяна на цвета.

Снимки – GreenMatch.

Може да харесате още...