Здрави плъзгащи се училищни прозорци 

roto-patio-inowa

Производителят Roto Frank е разработил система с плъзгащи се прозорци Roto Patio Inowa, която може да се използва в училищни сгради и да удовлетвори изискванията на училищното ежедневие и на метеорологичните условия.

Когато става въпрос за необходимия обмен на въздух, плъзгащите се прозорци са практично решение, особено на приземните етажи. Широкоформатните плъзгащи се елементи с тегло до 250 кг внасят много светлина и въздух в класната стая и предлагат разнообразни възможности за отваряне. В отворена позиция, те осигуряват пряка и напречна вентилация.

За разлика от конвенционалните прозорци, плъзгащите се елементи спестяват място, когато са отворени те не навлизат навътре в помещението и по този начин намаляват риска от нараняване.

Системата е разработена и с оглед на високия стрес в училищното ежедневие. Плъзгащите се елементи са лесни за употреба и имат функции като SoftClose и SoftOpen. Това са контролирано отваряне и затваряне, леко движение на крилата и защита срещу неправилна употреба, което може да повиши експлоатационния живот и да намали разходите. Променливото позициониране на дръжките, позволява, например, да бъдат поставени хоризонтално в долната част на прозореца, което ги прави достъпни и за по-малки деца.

roto-patio-inowa

Рамките се предлагат в дърво, дърво-алуминий, алуминий и пластмаса. С широчина на крилото от 710 до 2000 мм и височина от 600 до 2500 мм, се обхваща широк спектър от формати.

Системата остава добре уплътнена дори при бури, спира външния шум и намалява консумацията на енергия за отопление и охлаждане. Що се отнася до аспекта на сигурността, тя е подходяща за монтаж във вътрешни дворове благодарение на своя клас на устойчивост на взлом RC2 и съответствие на изискванията за достъпност съгласно DIN18040. С тестове са определени допълнителни характеристики за качество, като изпълнението на изискванията за въздухопропускливост на DIN EN 1026/12 207 (клас 4), както и плътност при проливен дъжд за DIN EN 1027/12 208 (клас 9A).

Може да харесате още...