Живот без бариери

window 1

Отварянето на прозорец не трябва да е проблем за никого. В действителност обаче, това не е така. Стандартно дръжките за управление на прозорците се поставят по средата на вертикалната рамка на крилото. Човек в инвалидна количка е много вероятно да не достигне дръжката. Немощен възрастен човек може и да няма сила да въздейства върху дръжката на подобна височина. За тези хора боравенето с прозорците се оказва невъзможно.

Решение в тези случаи предлага механизмът за отваряне Maco Multi Comfort, при който дръжката е разположена в долната част на крилото на прозореца – върху хоризонталната рамка. Отварянето и затварянето на прозореца може да се извършва и от седнало положение.
window 2

Има и разлика в начина на управление на самата дръжката. Обикновено, за да отворите прозорец, трябва да завъртите дръжката и чрез нея да издърпате прозореца. При затваряне трябва да натиснете крилото чрез дръжката и после да я завъртите. Прозорец, оборудван с механизъм Maco Multi Comfort, изпълнява тези действия чрез просто завъртане на дръжката на 180°, без да се прилага сила за издърпване или натискане. Прозорецът се отваря автоматично до над 100 мм. Струва си да се отбележи още, че дръжката за прозорци с монтиран Maco Multi Comfort механизъм е по-дълга от стандартната и по този начин улеснява управлението. Механизмът Maco Multi Comfort може де се инсталира в дървени и PVC дограми.

Може да харесате още...