Куинсланд с нов крайречен дизайн от световна класа

Дизайнерската концепция на Destination Brisbane Consortium бе избрана за изграждане на интегриран курорт в квартала Queen’s Wharf Brisbane. Консорциумът, който включва Echo Entertainment Group, Far East Consortium и Chow Tai Fook Enterprises, както и водещите дизайнери Cottee Parker Architects, събира на едно място уникално по рода си сътрудничество между местни и интернационални дизайнери, които да обединят субтропичния стил на живот с архитектура от световна класа.

Queen’s Wharf Brisbane представя значима възможност за създаване на проект за интегриран курорт във важен район на градския център на Бризбейн. Проектът ще свърже Южната банка, CBD и Queen Street Mall, изграждайки нов пешеходен мост, който предлага широк изглед към реката по протежение на 1.2 км.

Дизайнът включва повдигната „небесна палуба”, вдъхновена от архитектурата в стил Куинсландер и проектирана да предложи 360-градусов изглед към реката и града. Включени са също престижни марки хотели като Риц-Карлтън и Розууд, ресторанти и кафенета, функционални пространства и открит нощен киносалон на покрива.

Разработвайки най-големия актив на града, крайбрежието на реката ще се превърне само по себе си в глобална атракция и в сцена на фестивали и събития.

Предложението на Destination Brisbane Consortium цели да ознаменува месторождението на Бризбейн, посредством адаптивно приспособяване на всички исторически сгради към съвременните нужди и ръст в туризма с допълнителни 1.39 милиона посетители за една нощ всяка година.

arhitektura.bg

Може да харесате още...