Овладяване на времето в чилийските къщи на Cazú Zegers Arquitectura

Екипът на Cazú Zegers Arquitectura предлага поглед отвътре за своите три проекта в Чили – Ye house, Llu House и Fire House. Тук на фокус са човешките измерения на домовете и начинът, по който пространствата се обитават през цялото време.

Архитектурното студио споделя своята философия:

Предизвикателството, което сме поели като фирма, е да намерим нови начини за улавяне на нашата работа по начин, който се фокусира върху живота, а не върху жизненото пространство. Знаем, че по време на процеса на изграждане решенията и промените се вземат в сътрудничество с много различни играчи и това води до нещо много по-сложно от сграда.

Cazú Zegers

Ние се стремим да подчертаем човешкия елемент, когато документираме нашата работа, преди всичко да уловим как се обитават пространствата и елементите, които създават комфорта в тях. Това дава ясно усещане за характеристиките на добрата архитектура, включващи често пренебрегвани аспекти като хода на времето, ремонтите, смяната на материалите и като цяло различните начини на живот. Искаме да подкрепим демистификацията на пространствата и да премахнем непостижимото съвършенство, което твърде често се показва в архитектурните илюстрации. Ние сме в разгара на социални промени и нашите начини за свързване с архитектурата също се променят.

Може да харесате още...