Връчват строителните Оскари днес

Луксът успешно навлиза и в индустриалното строителство у нас, сочат номинациите за наградите за луксозното строителство, архитектура и дизайн VIP Property Awards 2013.

Строителните Оскари ще бъдат раздадени днес в хотел „Кемпински“ – София. Луксозното архитектурно изпълнение и естетика в пространствения дизайн на новата сграда на ТЕЦ „Марица Изток 2“ (Енергоремонт Холдинг), й отредиха място в номинациите за наградите.

С навлизането си на нашия пазар руският концерн „Газпром“ също демонстрира стил и лукс в изпълнението на новите си бензиностанции.

Сред номинираните са също новата бизнес сграда Aries в столичния кв. Лозенец, изградена по високи европейски стандарти и новият луксозен ресторант в центъра на София – Fame bar&dinner.

По традиция морските ни курорти са лидери в луксозното строителство у нас. Журито номинира за участие в конкурса бутиковия ваканционен комплекс Mellia Resort 5 в Равда, луксозният Long Beach Resort & SPA Шкорпиловци, както и морския комплекс „Вила Рома“, изграден в курортния град Несебър.

Морското строителство е и в категорията за идеен проект с луксозния жилищен комплекс „Мистрал“, който предстои да се изгради в курорта Св. Влас.

Бургас също се включи в номинациите с новия си търговски център СТРАНД, носител на престижна награда от международното изложение в Кан – MAPIC, отличен като един от десетте най-иновативни проекта за търговски центрове в Европа.

Изненадващо най-старият град в Европа – Пловдив изпревари София в строителството на луксозни бизнес и жилищни сгради, сочат организаторите на церемонията.

С ултралуксозен проект за хотел от световната верига „Хилтън“ с височина на небостъргач – 17-етажен, в номинациите е един от водещите архитекти у нас – Радо Тодоров. Пловдив участва и с нова луксозна сграда с жилищна и офисна част, СПА-център, ресторант и магазини, дело един от най-успешните архитекти у нас – Едвард Христов.

В журито на конкурса през тази година е екипът на една от най-влиятелните компании за луксозно строителство в Дубай и Арабските емирства – Gulf Precast Concrete. Оценки за номинираните ще дадат и специалисти от най-големите компании за пространствен дизайн в Италия.

Специална награда за опазване на археологическото ни наследство ще получи Столична община за амбициозния проект да възстанови и опази десетките манастири около София, обединени в Мала Света гора – символ на ранното християнство по земите ни.

darikfinance.bg

Може да харесате още...