Ефектен дизайн със SentryGlas®

guilin-wanda

Благодарение на невероятната си природа, Гуилин е една от най-популярните туристически дестинации на Китай. Четирите чудеса на Гуилин според местните са зелените планини, чистата вода, причудливите пещери и красивите скални образувания. За архитектите, които получават вдъхновение от природата, градът и околностите му представят редица характеристики, които вдъхват живот на многообразни дизайнерски идеи.

guilin-wanda

Това е очевидно в културния туристически изложбен център Ванда, който пълноценно използва възможностите и естетиката на стъклото, за да създаде наистина зашеметяващ ефект, който отразява и допълва местната среда, благодарение на елегантните извивки и поразителната 3D геометрия. Проектиран от Teng Yuan, центърът е с проста геометрия на куб, с външна окачена фасада, но различните елементи и структури, които го заобикалят, разгърнати в междинните слоеве от SentryGlas® Ionoplast от немската компания Trosifol напълно разчупват чистите, прави линии, и хармонично илюстрират заобикалящата природа.

guilin-wanda

Според главния архитект Wei Peng, проникването, отражението и пречупването на светлината на фасадата, както и на отражението на сградата върху водната повърхност допринасят за улавяне на душата на естествения пейзаж по река Лицзян. Като се има предвид структурна якост, устойчивост на атмосферни влияния и стабилност на ръбовете във всичките три приложения, SentryGlas® се счита за най-подходящия междинен слой за този проект. Като цяло проектът включва 353 стъклени елемента, фасада от 134 части и над 86 парчета за оформяне на стъклената стена. Ребрата са с многослойна стъклена ламинатна конструкция, състояща се от 12 мм цифрово отпечатано закалено стъкло и 2.28 мм SentryGlas®.

Изложбеният център за културен туризъм е използвал възможностите и естетиката на стъклото, за да създаде наистина зашеметяващ ефект, който отразява и допълва местната среда.

За повече информация: Trosifol

Може да харесате още...