Какво прави историческите врати и прозорци винаги актуални?

Coastal Group

През последните години се наблюдава огромно нарастване популярността на остъкляването в стил Crittall на вратите и прозорците с индустриален вид. Дизайнът включва стоманена решетка с тънки профили и е използван за допълване на викториански, скандинавски и съвременни имоти.

Независимо дали става въпрос за елегантност на външните двукрили или френски врати, или за създаване на пространство и светлина във вътрешността с прегради или паравани – този исторически стил се използва ефективно за промяна на външния вид и усещането за имота.

Coastal Group вярва, че един често пренебрегван елемент – обковът – може да има решаващо значение за реализацията на един проект с културно наследство. Според тях една от последните им продуктови иновации, гамата Opera, е идеалното допълнение към вратите и прозорците в исторически стил. Опростеният и елегантен дизайн е част от подходящата гама обков, която позволява на клиентите да съчетаят покритието и стила на своите врати и прозорци.

Coastal Group

Гамата Opera се предлага в три покрития (PVD Satin Black, PVD Satin Brass и Satin Stainless Steel) и позволява поддържането на еднороден вид на външните врати и прозорците, както и на вътрешните паравани или прегради.

Изработен от морски клас неръждаема стомана 316 като част от гамата BLU, обковът Opera се предлага с доживотна гаранция. Неговата издръжлива конструкция осигурява отлична устойчивост на корозия дори в среда, максимално изложена на водно въздействие, или при монтиране върху дървен материал с киселинни компоненти.

Дръжките за врати с лост Opera са тествани за издръжливост съгласно стандарт BS EN 1906:2012, степен на издръжливост 7  при 200 000 цикъла. Със своя старинен, исторически вид те са придават усещане за класа и вечност.

Снимки: Coastal Group

Може да харесате още...