Конзолно окачена контейнерна сграда в Йоханесбург

Изработен от подредени и конзолно окачени транспортни контейнери, офисът на Foghound Interactive Coffee Company в Йоханесбург е устойчив образец за постройка от рециклиран материал. Обръщайки се към архитектите от Earthworld Architects & Interiors, клиентите поискали пространство за много приложения, което да се създаде чрез рециклирани транспортни контейнери. Сградата е на две нива и помещава обществено кафене, шоурум и офиси за служителите на Foghound.

На приземния етаж два корабни контейнера са долепени един до друг така, че да образуват кафенето, където посетителите могат да пият кофеинови напитки от Foghound. За да се разшири пространството на кафенето са добавени прозорци и врати от пода до тавана, което увеличава и количеството светлина. Така кафенето представлява едно светло и приятно пространство, проветриво и удобно за почивка с чаша кафе. Таванът на кафенето е изработен от регенериран дървен материал, което създава уютна атмосфера на това място.

Шоурум на фирмата се намира върху на кафенето, достъпен през стълбище, обвито в стъкло. Вторият етаж е оформен от конзолно окачените контейнери за превоз, които създават под себе си сенчест покрит навес за сядане на открито. В шоурума краищата на контейнерите са оставени отворени, за да създават сянка, и са оборудвани с прозорци от пода до тавана, които се плъзгат, за да се излиза на малък, повдигнат вътрешен двор.

В духа на устойчивото проектиране Earthworld са монтирали модулна стенна изолационна система, която предпазва от слънчевата топлина през лятото и запазва интериора уютен през зимата. Слънчева система за топла вода осигурява удобство, а кафенето и прави отоплението ефективно и рентабилно.

greentech.bg

Може да харесате още...