Красива стъклена „къщурка“ предлага чудна гледка с минимално въздействие върху околната среда

Тази модерна „къщурка“ в гората е окачена на ръба на една скала с изглед към красивата местност Хоуи Саунд на остров Гамбие, Британска Колумбия. Архитектите са подредили припокриващи се обеми от стъкло, които се разпределят така, че да се придържат към скалния терен отдолу. Обвита в прозорци, високи от пода до тавана, тя осигурява на обитателите си чувство, че са направо насред гората, радвайки се на изумителни гледки към морето и планината.

Домът е замислен така, че да има минимално въздействие върху гористия хълм, на който стъпва. Това отдалечено местенце е достъпно само с лодка, зартова строителите са се постарали да сведат до минимум строителните материали и дейности и са използвали сглобяеми части за изграждане на дома. Материалите са избрани така, че да сведат до минимум въздействието върху околната среда по време на строителството.

Подредените един връз друг обеми са облицовани с дърво, имат циментови бордове и остъкление. По-ниският обем съдържа зоните за живеене – дневна, трапезария и кухня, а горният е място за „личните зони“, но всички нива са с прозорци от пода до тавана. Трите спални на втория етаж изглеждат сякаш плават над скалата и се свързват директно с откритите вътрешни дворове, изпращайки своите обитатели направо сред дърветата.

greentech.bg

Може да харесате още...