Нова технология на Sedak позволява дигитален печат на злато и сребро върху стъкло  

Благодарение на нова технология за дигитален печат, Sedak вече може да депозира ценни метали върху стъкло. Взаимодействието на стъкло, злато и сребро създава стъклени панели с вълнуващи оптични ефекти – като изолиращо и закалено стъкло, и дори извито. Технологията на печат позволява нанасянето на изключително малки детайли и филигранни структури. Сложните дизайнерски идеи могат да бъдат реализирани с висока точност.

Елегантното излъчване на благородния метал и свързаната с него висока стойност в комбинация с ярката прозрачност на крехкия стъклен материал дават уникален и много необичаен ефект. Sedak е превърнала тази великолепна симбиоза в реалност и може да отпечатва на стъклени панели с размери до 3,30 х 18 метра истински злато и сребро с най-висока точност и разделителна способност до 1024 dpi. Отпечатването се извършва върху флоатно стъкло. За процеса на печат златните или сребърните частици се свързват в специален разтвор и се нанасят дигитално върху стъклото. По време на последващия процес на закаляване ценният метал се свързва със стъклото за постоянно.

„След три години проучвания и разработки разширихме обхвата на дигиталния си печат с възможността да създаваме стъклени панели с великолепен блясък от истински злато и сребро – дори и в големи размери. Вълнуващо е  взаимодействието между прозрачността на стъклото и блясъка на благородните метали“, споделя Улрих Тайзен, мениджър продажби в Sedak. Златото и среброто са класика, безвремие, излъчващо великолепие. Екстравагантните концепции за интериорни решения и фасади могат да бъдат приложени с помощта на висококачествени материали. Новата технология за печат на Sedak ще бъде използвана за първи път в голям проект в Азия.

Може да харесате още...