Нови сензори за индустриални порти с повече прецизност и намалени разходи за енергия

Teckentrup

Teckentrup представя интелигентни сензори за индустриални порти, които гарантират автоматично отваряне и изключват неволно движение, когато хора или превозни средства са в близост до тях. Системата се предлага в три класа с различни характеристики и услуги.

Устройствата за цифрово управление и наблюдение имат модулна структура и се предлагат в три различни версии. Независимо от модела, сензорите могат да бъдат програмирани на самото устройство или чрез дистанционно управление.

Основният модел Basic2Open с радарен детектор за движение позволява на портите да се отварят автоматично. Според Teckentrup системата отчита движенията пред портата и замества ръчното отваряне. Интегрираното интелигентно откриване на посоката може да помогне за намаляване циклите на отваряне и да спести разходи за енергия.

Teckentrup

Следващият по-висок клас Easy2Open има активен инфрачервен сензор за присъствие, който се използва за разширяване на възможността за наблюдение на пространството пред вратата и предпазва портите от случайно затваряне. С лазерно поддържан сензор и седем лазерни завеси, системата 3 в 1 – 3D easy-scan образува триизмерно поле пред портата, което точно изчислява размерите на обекта, неговата посока и скорост и по този начин ефективността може допълнително да се оптимизира.

Снимки: Teckentrup

Може да харесате още...