Ново залепващо уплътнение улеснява монтажа

Regel-air

С новото залепващо уплътнение компанията Regel-air разработи практична опора за още по-лесен монтаж на доказания FFL вентилатор на фалца на прозореца върху пластмасови прозорци.

Системата с уплътнение на притока при рамката (BED) и уплътнението за вентилация на крилото (FLD) също остава в гамата Regel-air. Клиентите вече могат да избират между двете системи, когато правят поръчките си. Досега за инсталирането на чифт вентилатори на филца при пластмасовите прозорци винаги се включваха по два броя BED и FLD. Те обаче вече не са необходими при използване на новото залепващо уплътнение. Освен това отпада трудоемкото премахване на съществуващите уплътнения на прозореца при подмяна.

Regel-air

Новото висококачествено уплътнение от пяна е покрито с пластмаса. То има силно самозалепваща се и трайна повърхност. С това лепилно уплътнение монтажът е много по-лесен. Съществуващото уплътнение на рамката на прозореца трябва само да бъде отстранено или изрязано в познатите точки на всеки 150 милиметра, за да се осигури достъп на въздух. В сравнение с използваните вентилаторни модули, уплътнението на крилото е изрязано само по ширината на модулите. Вече не е необходимо да ги отстранявате напълно, за да поставите уплътнението на вентилатора.

Вместо това самозалепващото се уплътнение просто се поставя в областта на изреза на нивото на обкова и се залепва за припокриването на крилото. Дължината на самозалепващото се уплътнение вече е изрязана, за да пасне на модулите на вентилатора. Това означава, че за монтажа е необходимо да се отстрани само защитното фолио на самозалепващата се лента.

Най-важното, освен значително по-бързия и лесен монтаж, е, че работните характеристики на системите остават идентични. Според компанията това вече е официално потвърдено от експертно становище.

Снимки: Regel-air

Може да харесате още...