Обновиха изцяло детска градина в село Врачеш

На днешния празник – Ден на народните будители се състоя откриване на детската градина „Детелина” в село Врачеш. Лентата беше срязана след цялостен ремонт. Тържественият ден зарадва 96 семейства и техните деца, които посещават ДГ „Детелина”.

 „Едва ли има по-истински инвестиции от тези в нашето бъдеще, в бъдещето на нашите деца”, заяви директорът на детската градина Зорница Ташева при откриването. Тя обобщи, че за една календарна година, благодарение на усилията и подкрепата на общинското ръководство, е свършено следното: цялостна подмяна на отоплителната инсталация; цялостна подмяна на водопровод; обновено дворно пространство с уреди и съоръжения за игра; закупена е готворска печка на газ; външно саниране на сградата и цялостна подмяна на дограма; вътрешна шпакловка и освежаване на занимални и спални помещения.

Със съдействието на общинският съветникът Дамян Маринов, фирма “Глобус Билд” ЕООД  дари строителни материали, които бяха използвани за ремонта на помещенията в сградата.

,,Ремонтът на детската градина във Врачеш е само един пример как усилията на цялата община и строителите, разбира се, които с достатъчно ангажираност изпълниха качествено ремонта, водят до един добър резултат.” отбеляза кметът на Ботевград Иван Гавалюгов. Той също така пое ангажимент, че в бюджета за следващата година общината ще предвиди средства за подмяна на стари легла с нови във всички детски градини.

Освен от общинското ръководство и ръководството на кметството, празникът на детска градина „Детелина” бе уважен и от други гости, сред които бяха общински съветници, директори на детски градини в община Ботевград, бивши учители на детската градина и родители.

Може да харесате още...