Оптимизирана пасивна вентилация за прозорци от Siegenia

Aeromat flex HY

Немската компания Siegenia изцяло преработва вентилацията за прозорци Aeromat flex HY за контрол на влагата, като сега позволява дискретното ѝ интегриране в сградната обвивка. Функционалността на прозорците – от устойчивост на взлом до устойчивост на дъжд и слънцезащитни елементи, остава непроменена, а новата вентилация може да бъде поставена хоризонтално над прозореца или отстрани на него.

Aeromat flex HY

Компактният вентилатор регулира подавания въздух според DIN 1946-66 в зависимост от влажността в помещението. Това става възможно чрез контролен капак, който реагира на промяната на влажността. Максималният дебит за обмен на въздуха на Aeromat flex HY е 26 m³/h, но той може да се увеличи, ако е необходимо, като се използват няколко вентилатора на прозорец. Комфортът в стаята се осигурява и от допълнителни модули за звукоизолация с редуциране на шумовете до 45 dB.

Aeromat flex HY

Поради използването на изключително малко от наличното място за монтаж, производствените елементи на прозорците или вратите с плъзгащи се системи остават непроменени. Това се постига чрез липсата на изрези на елементите. Гъвкавостта и бързият, лесен монтаж на място се осигуряват и от телескопичен канал, който позволява адаптиране към различни дълбочини на профила.

За повече информация: Siegenia

Може да харесате още...