Перфектни цветни вълни за вентилирани фасади

tonality

Семейството Ondo на немската компания Tonality включва необичайно филигранни и леки фасадни елементи с вълнообразна повърхностна структура. Гребените на вълните на разстояние от 25 mm разделят повърхността от тухленото тяло, а повече от 50 стандартни цвята правят гамата на изпълнение изключително богата. Интегрираната и трайно ефективна защита от графити, в съчетание с многообразните цветове и UV устойчивостта, гарантират дългосрочна свобода от поддръжка на фасадата. В същото време фасадата е устойчива към всички екологични и атмосферни влияния, както и отблъсква прах и замърсявания.

tonality

От решаващо значение за повечето от специфичните за фасадната тухла свойства на тоналността е процесът на изпичане на синтерованите елементи: качествените глини от Westerwald, високата плътност на глината в екструдера и температурата на изпичане над 1200°C правят елементите изключително устойчиви на натиск, удар и надраскване. Това ги прави лесни за транспорт, монтаж, устойчиви на замръзване, водонепропускливи и устойчиви на солена вода по време на тяхното използване.

tonality

Тонираните фасадни елементи са забележително стабилни по размер и нива. Така за фасадата се осигурява еднакъв и хомогенен дизайн на фугата без надлъжни зъби и разкривявания, като индивидуално изработените до милиметър елементи позволяват бърза, лесна и икономична инсталация.

За повече информация: Tonality 

Може да харесате още...