Практични идеи за остъклен балкон

Предлагаме Ви няколко идеи за трансформиране на балкона вкъщи. Според конкретните ви нужди бихте могли да го превърнете в кътче за отмора, мини трапезария, кухня, а дори и миниатюрна спалня. Не е необходимо да разполагате с голяма площ. Има достатъчно начини да приложите успешно различни креативни идеи.

Първото важно условие, за да постигнете добър резултат, е да имате остъклен балкон. За повече топлина се препоръчва долната част да е изградена с итонг, а дограмата да заема не повече от 60% от площта на балкона. В този случай наистина можете да пренесете всяко помещение на балкона.

Ако разполагате с красива гледка през прозорците, оставете повече място, за да се насладите на пейзажа и да позволите навлизането на естествена светлина. За целта можете да не изграждате плътна долна част на терасата, а просто да поставите подходящ стъклопакет, за да запазите добрата видимост.

За да се предпазите от силното слънце през дневните часове използвайте ролетни щори от плътна материя, дърво или PVC материал. При обзавеждане на тесен балкон непременно използвайте височината на пространството. Рафтовете и озеленяването поставете нависоко.  Изберете осветителни тела, които да прилягат плътно до тавана или стените.

Една от най-добрите идеи за практично обзавеждане за тераса е обособяването й като кът за почивка или четене. На пазара има разнообразие от подходящи мебели – масички и столчета от ратан, корк или фурнир, преносими и стационарни мебели. Най-удобни понякога се оказват сгъваемите мебели, които позволяват да ги поставите или махнете при необходимост.

Може да харесате още...