Разбиване на прозорците – най-често срещаният вид кражба с взлом

burgler

При кражбите с взлом най-уязвими са, разбира се, партерните етажи с незащитени прозорци. Престъпниците за няколко секунди отворят прозореца и извършват кражбата. Разбиването на прозорците е най-често използваният метод за кражба с взлом. Пластмасовите прозорци на първия етаж стават лесна „плячка“ заради достъпността им. Модерните прозорци в стандартното им оборудване не са защитени от взлом. Така, за да отвори прозореца на нападателя са нужни само лост или дори само голяма отвертка. Проникването чрез счупване на стъклото се използва по-рядко поради създаването на силен шум.

burgler

Съвременните технологии в индустрията на дограмите позволяват обезопасяването и защитата на обикновените прозорци. Така не се налага монтаж на допълнителни решетки, които да блокират изгледа от прозореца и защитата на жилищата на първите етажи с решетки остава в миналото.

Winkhaus

Защитеният прозорец със системата activPilot от немската компания Winkhaus осигурява безопасност дори и в режим на вентилация на прозореца. Така при напускане на дома, когато всички прозорци са затворени, в апартамента все пак има винаги чист въздух. Анти-взломните фитинги от водещия немски производител осигуряват висок клас защита срещу кражби според европейските изисквания – RC2.

За повече информация: Winkhaus

.

Може да харесате още...