Renolit открива нови хоризонти в цветовия дизайн

 Renolit

Доставчикът на фолио Renolit разработи нови цветове и дизайни за матови и суперматови прозоречни повърхности. Имитират се овъгленo дървo и дъб в топли кафяви тонове.

„На прозореца и на фасадата цветовете имат по-интензивен ефект, отколкото в интериора, защото са в контекста на светлината и заобикалящата среда на съответната сграда“, казва говорителят на компанията Клариса Блум. Важно е също така да се следи за по-дългия „експлоатационен живот“ на сградната обвивка, тъй като оформлението при фасадите или прозорците се измерва по-скоро в десетилетия.

Екзотичен дизайн от Exofol PX Yakisugi

Новото творение Exofol PX Yakisugi отваря друго измерение в дизайна на прозорците. Дизайнът, който е колкото екзотичен, толкова и близък до природата, се основава на стар японски занаятчийски метод за консервиране на дървесина – името Yakisugi означава „горя“ и „японски кедър“. Топлинната обработка с открит огън удължава живота на дървото и му придава много специален вид. Черният цвят на новия декор, който е изпъстрен със сребристи нюанси, отразява тази овъглена дървена повърхност и създава целенасочен контраст със светлото дърво, цветове и дизайни.

 Renolit

Нови цветове за матови и суперматови повърхности

Тенденцията към матови повърхностни структури продължава с пълна сила. „Ето защо разработихме собствена колекция за нашите продукти Exofol PX Matt“, съобщава продуктовият мениджър Франц Йозеф Вебер. Тя включва общо 19 цвята, от които десет нюанса на сивото, някои с лек зелен оттенък, и шест нюанса на кафявото – от теракота до черно-кафяво. Новите декори от колекцията Exofol PFX Super-Matt потвърждават две други тенденции: все още несекващото търсене на декори от дъбово дърво и нарастващата тенденция към топли кафяви тонове. Допълнителният PVDF слой придава на това фолио на базата на Exofol PX усещане за кадифе и лукс.

Снимки: Renolit

Може да харесате още...