Satinal пуска два чисто нови продукта

Strato

Strato® Rigido и Strato® Color ще променят начина, по който гледате на процеса на ламиниране. Двете линии са разработени от екипа на лабораторията за изследвания и развитие S-LAB и разширяват обхвата на марката Strato®, затвърждавайки призванието на Satinal да бъде иноватор на пазара на стъкло.

Strato® Rigido

Strato® Rigido е първият структурен ламиниращ междинен слой за ламиниране на защитно стъкло. Този иновативен филм има сертифицирани структурни характеристики, съвместими с EN 16613, които гарантират, че издържа на големи натоварвания, без да губи своята твърдост. Освен това Strato® Rigido осигурява максимална защита срещу силни удари, тъй като счупването на стъкления компонент не засяга цялата ламинирана структура.

Филмът е съвместим с междинните слоеве за безопасно стъкло Strato® Clear и Color System. 

Strato® Rigido не само придава структурни характеристики и твърдост на стъклото, но осигурява и други свойства като цвят, прозрачност, UV защита, звукоизолация, слънчев контрол и безопасност за птиците.

Strato

Основни характеристики на Strato® Rigido:
– устойчивост на счупване в широк диапазон от ниски и високи температури;
– отлична стабилност при отворени ръбове, без проникване на влага;
– съвместимост със системите Strato® Clear и Strato® Color;
– възможност за използване на по-тънки стъкла, намаляване на разходите и въглеродния отпечатък;
– специална разработка с балистична устойчивост, за употреба при фасади, балюстради, стълби и прегради, способна да издържи дори при екстремни условия на ураганни ветрове.

Strato® Color

Strato® Color е иновативна линия от прозрачни EVA филми, предназначени за приложения от висок клас във вътрешна и външна среда. Четирите прозрачни цвята осигуряват на дизайнерите и архитектите нови естетически решения, съобразени с глобалните тенденции, запазвайки непокътнати механичните характеристики.

Strato® Color въвежда следните цветове в сектора на ламинираното стъкло: Bronzo Sicilia, Grigio Dolomiti, Azzurro Mediterraneo и Verde Toscana.

Стандартите за качество на EVA филмите, проектирани и произведени от Satinal, гарантират изключителна трайност на цветовете. Те остават стабилни и придават светлина и чар на всеки архитектурен проект. Новите цветове могат да бъдат добавени към гамата Strato® Decorative според специфичните нужди на клиента.

Може да харесате още...