Създадоха леки блокчета за модулно строителство

Предприемач, инвеститор и проектант  Аrnon Rosan от Ню Йорк създава нова система за строителни работи на модулни сгради, по образец на една от най-обичаните детски игри – LEGO. Според дизайнера, новите строителни блокове EverBlock, направени от пластмаса (като оригиналните LEGO блокчета), са идеални за производство на корпусна мебел, за изграждане на вътрешни стени, огради, настилки, а дори и жилищни временни помещения и сгради, при това без никакво лепило или някакви специални инструменти.

В момента, дизайнерите са разработили 4 вида EverBlock пластмасови блокове с различни размери: пълен размер блок (30 см х 15 см), блок половин размер (15 см х 15 см), четвърт размер на блока (7,5 см х 15 см) и гладък довършителен блок – покрив. По-късно  Rosan обещава да развият блокове от подпори и стойки, покривна система и някои допълнителни форми.

Всички блокове EverBlock имат подходящи конектори, съответстващи по размер, и осигуряват добро сцепление по между си, точно както и при познатите ни LEGO блокчета (може да се наложи да се направят някакви  физически усилия, за да се гарантира надеждността на връзката). При разглобяване на системата от блокове, най-добре е да се използва плоска отвертка като допълнителен лост.

Ако е необходимо, в блоковете могат да се монтират скоби, щепсели и други крепежни елементи,  а така също и да се инсталира  система за LED осветление..

Може да харесате още...