Стъкла от Guardian Glass обвиват централата на SAP във Франкфурт

SAP 2
KSP Jürgen Engel Architekten проектира нов централен офис на SAP, разположен в покрайнините на квартал Ешборн Юг във Франкфурт. 11-етажната сграда се състои от два блока близнаци и представлява комбинация от конвенционални офис помещения, пространства за креативно мислене и зони, които могат гъвкаво да се използват като работни станции за временно ангажирани сътрудници. Новата централа ще приюти до 500 служители на SAP. Проектът получава престижния Gold LEED сертификат за устойчивост.

Важна част от устойчивия дизайн на сградата е изцяло остъклената фасада с двойно покритие. Архитектурното бюро избира соларните стъкла Guardian SunGuard® High Durable Diamond 66, които осигуряват контрол на достъпа на слънчева светлина и превъзходна механична и химическа устойчивост, както и подобрена естетика и функционалност в сравнение с традиционното пиролитично стъкло, включително по-висока прозрачност и неутралност на цветовете. Стъклата са едновременно с това лесни за почистване и осигуряват всички оптични и енергийни характеристики, традиционно свързани със специалните покрития.
SAP 3

Големите шахматно разположени прозорци на фасадата са с формата на кутийки. Заедно с подходящо избрания стъклопакет те осигуряват достатъчно количество естествена дневна светлина в сградата, като така повишават комфорта и благосъстоянието на обитателите ѝ.

Може да харесате още...