Tecglass – уникална технология за печат на стъклени панели

Енергийната ефективност, елегантността и естественото осветление са ключовите думи за новата енергийно ефективна централа на престижната европейска юридическа фирма Uría Menéndez Abogados в центъра на Мадрид. Тя е покрита с 10-метрови панели от ламинирано, темперирано и отпечатано стъкло на испанската компания Tvitec. Специализираната в производството на архитектурно стъкло фирма доставя 2 000 кв. м. висококачествено архитектурно стъкло за облицовката на сградата, която вече е забележителност на испанската столица с новата си фасада.

Цялата основна фасада е оформена от 6 особено големи стъклени панела с размери 10 х 3 м, закалени и топлинно изпитани, които допринасят много за акустичната изолация на сградата, и създават уникален, дигитално отпечатан дизайн на фасадата, за който е използвана уникалната машина Vitro Jet F на Tecglass.

Технологията за печат Tecglass за стъклени панели е уникална на пазара. Иновативната опция Side Kinetix на модела F Type, използван от Tvitec, дава възможност за отпечатване на графични изображения или фотографски изображения по дългата страна на стъклото. С извънгабаритни панели, подобни на тези, използвани в най-престижните модерни архитектурни проекти, производствената полза е ясна: чрез отпечатване надлъжно по повърхността на стъклото, времето за производство се намалява наполовина.

Архитектурните декорации и шаблоните за печат, произведени от Tvitec, разчитат и на цяла гама от изключително трайни мастила, разработени специално от Tecglass за външната обвивка на сградите. Те притежават перфектната комбинация от химическа устойчивост, висока издръжливост и уникални цветни ефекти.

Може да харесате още...