Ултрамодерното жилище

Какво представлява то ще стане ясно след няколко години, когато ще е готов проекта в нюйоркския квартал Манхатън. Ултрамодерна ще е не само фасадата на сградата, но и помещенията. Проектът НАР 6 е дело на архитекта Карим Рашид по заявка на инвестиционната компания НАР Investments. НАР 6 ще се отличава от околните сгради и ще привлича погледите на минувачите с футуристичния си дизайн.

Цената на всеки апартамент ще е около 500 000 USD, което е двойно по-евтино от средната цена на апартаментите в Манхатън. Първите обитатели на новата сграда ще могат да се нанесат в апартаментите си през 2015 г.

Огледалната фасада ще бъде вплетена в стоманените опори по такъв начин, че тя ще изглежда все едно е направена от стотици диаманти. Първият етаж се предвижда да бъде офис, а на агорните 19 етажа ще има луксозни апартаменти. Рашид сам се прави дизайна на всеки от тях. Интериорът предвижда използването на ултрамодерни мебели, система за управление от типа „умен дом”. Независимо, че имотите в сградата ще се различават коренно, това няма да попречи на комфорта на обитателите.

fakti.bg

Може да харесате още...