Защо двойното покритие е по-добро и по-ефективно?

RenoDuo

Независимо дали се използва за фасадна облицовка или за дограма на прозорци, дървото е много взискателен материал, който изисква специална защита – особено на открито. Влагата, UV лъчите и температурните колебания натоварват този естествен материал. Ето защо при ремонт винаги трябва да се използва ефективно покритие.

Системата RenoDuo от Dörken се препоръчва за дървени фасади и прозорци. С комбинация от два продукта може да се постигне високоефективна дългосрочна защита със значително по-дълги интервали на обновяване. Системата създава хомогенна повърхност без сериозни цветови разлики, предлага висока UV устойчивост и може да се тонира в безброй цветове.

Преди да се третира, повърхността първо трябва да бъде проверена и шлайфана, а изгнилите или вече нестабилни участъци трябва да бъдат подменени. После следва грундиращия слой с Delta® Wood Color Plus 7.05, който служи като изсветлител и специален свързващ агент. Поради високата си еластичност той предпазва покритието от лющене при набъбване и свиване на дървената основа. В зависимост от предпочитанията се предлагат три основни нюанса: охра-кафяв (за светли видове глазура), червено-кафяв (за тъмни видове глазура) и сиво дърво (за елегантни сиви повърхности). След изсъхване на боята се нанасят междинното и горното покритие с Delta® Active Lasur 5.11, който възстановява истинския вид на дървото.

RenoDuo

Глазурата с разтворител за средния слой не съдържа биоциди и облагородява повърхността. Благодарение на високата си UV устойчивост тя е подходяща за всички дървени компоненти на открито.

Дървена дограма – направете нещо ново от старото

Дървените прозорци могат да бъдат реновирани със системата RenoDuo на Dörken. Те първо трябва да бъдат проверени, шлайфани и импрегнирани и след това да се нанесат последователно грунда, междинния и горния слой. Препоръчва се комбинацията от Delta® Holzfarbe plus 7.05 и Delta® Wetterschutz plus 7.01. Последният има лъскаво като коприна, трайно еластично покритие и е устойчив на замърсявания за дълго време. И тази система може да се приложи в много нюанси – от интензивно блестящи до приглушено сиви. Така комбинацията от покрития предлага дълготрайна защита и декоративен дизайн.

Може да харесате още...