Дървесен офис насред парк в Лондон съчетава работата с разходка

Лондонското студио Tate Harmer съвместно с Gensler и художниците Натали Йеремидженко и Шустер + Моузли са проектирали и изградили тази временна кабина, подобна на офис, насред парка, за да насърчат хората да посетят зеленото пространство в близост до площад Hoxton в Лондон. Тази малка структура, наречена TREExOFFICE, е сътворена в рамките на инициативата Park Hack, посветена на подобряването на обществените паркове и пространства в целия Район Хакни.

Кабината е направена от пресована хартия и дървесина заедно с прозрачни пластмасови и поликарбонатни плоскости. Кабината се увива около едно от дърветата, налични в парковете на района, и е издигната на кокили. Интериорът разполага с дървени плотове, електричество и Wi-Fi мрежа. С тази открита офис-площ дизайерите се надяват да обърнат внимание върху значението на обществените паркове и да вдъхновят повече хора да ги използват в ежедневието си.

Проектът е иницииран от инициативата Park Hack, създадена от местния съвет в сътрудничество с няколко НПО, посветени на изкуствата и екологията. Конструкцията е прототип за структура, която може да стане популярна из обществените паркове и да помогне „да променим начина, по който работим в града“.

greentech.bg

Може да харесате още...