Добра топлоизолация с дървени прозорци

Bayerwald

Компанията Bayerwald пуска на пазара нови дървени прозорци. Според нея конструкцията им убеждава с правия вътрешен кант и с изчистения дизайн. Темата за устойчивостта е водеща за новата линия, тъй като дървените прозорци са напълно рециклируеми. Производителят допълва разширената гама с нови входни врати Designline.

Едва ли има друг материал, който да предлага толкова много възможности за дизайн и толкова голям комфорт на живот, както дървото. Естественият материал се счита за възобновяема суровина и затова е особено популярен сред строителите, които се грижат за околната среда. Според производителя новите дървени прозорци на Bayerwald печелят точки не само по темата за устойчивостта, но и блестят с модерния си дизайн и иновативните ъглови сглобки.

Специално разработената конструкция осигурява голяма здравина на ъгловите сглобки за максимално натоварване от стъклопакета. За първи път в гамата е включен и нов материал: благородната ела убеждава със своята издръжливост и висока носеща способност. Но това не е всичко: цветовата гама на новите дървени прозорци също е допълнена. При цветовете за финишно покритие на маслена основа изборът е разширен и освен безцветен лак включва и тъмносив, черен, благородно сив и благородно кафяв за сребристата ела, както и медено златен и медено кафяв за червената ела.

Bayerwald

С възможност за комбиниране отвътре, неразличими отвън

При прозорците е възможна проста комбинация от дърво-алуминий и винил-алуминий. Отвън прозорците почти не се различават, а отвътре клиентите могат свободно да избират между винил и дърво. В хода на иновациите алуминиевата рамка е станала по-плътна и по-стабилна. Това, което остава непроменено обаче, е безопасната панта, която според производителя гарантира напълно скрита защита от взлом на най-високо ниво – както за прозорците, така и за входните врати.

Добра топлоизолация с дървени прозорци

„При нашите нови дървени прозорци и нашата Designline традицията се среща с модерността“, казва управляващият директор Йозеф Шойер. „Благодарение на най-новата производствена технология нашите дървени прозорци имат само прав вътрешен кант, а изчистеният им дизайн ги прави истинска атракция за окото.Това не се отразява на качеството, добавя той. Напротив: Сребристата ела има висока носеща способност и често се използва за носещи конструкции на големи сгради. За разлика от други иглолистни дървесни видове, тя не съдържа и смола, поради което съхне много добре и почти не се деформира. Стойността на топлоизолацията достига до 0,71 W/(m²K), което също говори за качеството на новите дървени прозорци. С новата еднокомпонентна машина за шлайфане, която беше пусната в експлоатация миналата година, процесът на шлайфане може да се извършва още по-прецизно и точно.

Новата серия входни врати Designline

Със специално разработената серия входни врати Designline Bayerwald сбъдна едно дългоочаквано желание – да се съчетае отличната топлоизолация и високите критерии за сигурност. Външният вид впечатлява с елегантно покритие на крилото и минимално повърхностно изместване от вътрешната страна.

Като цяло с новите дървени прозорци и входни врати Designline компанията предлага още по-широка продуктова гама.

Снимки: Bayerwald

Може да харесате още...