Фасада със свободна форма отваря нови възможности за дизайна

Schüco

Новата фасада със свободна форма Schüco Grid2Shell е самоносеща алуминиево-стъклена конструкция за триизмерни покривни и фасадни конструкции.

Съвместното с Nesuchije Systems от Новосибирск, Schüco разработи фасадно решение, което предлага максимална свобода на проектиране и широк спектър от възможни приложения, без използване на стоманени подконструкции и заваряване. Grid2Shell е самоносеща plug-in система за бърза и лесна обработка и сглобяване.

Благодарение на квадратните, многоъгълни или триъгълни решетъчни елементи, могат да се реализират индивидуални форми на обвивката на сградата, както и конструкции с големи разстояния. Възможността на конструкцията да премине плавно от вертикалното ниво на фасадата към покрива създава уникални фасади. Наред с това, Grid2Shell действа като пълноценна окачена фасада и изцяло стъклена конструкция с висока стабилност, плътност и изолационни свойства.

Schüco

Стабилност без подструктура

За разлика от повечето конструкции с голяма площ, тук не са необходими сложни и скъпи подконструкции. Благодарение на системата от профили и възли, размерите на Grid2Shell могат да бъдат увеличени, тя е самоносеща се и може директно да побере тристепенно уплътнение. 3D възлите са сърцето на системата. Всеки възел е произведен като уникален елемент от Nesuchije Systems. С помощта на самоносещата плъгин система, профилите на стълбовете, изрязани на 90 градуса, могат да се завинтват към възлите на определените места. Не са необходими допълнителни заваръчни връзки.

Може да харесате още...