Фасади от Wicona за гранд хотел Alpenroyal

WICONA

Новият спа център в петзвездния гранд хотел Alpenroyal, разположен в Селва ди Вал Гардена, близо до град Болцано (Италия), е проектиран от италианското студио Perathoner Architects, представящо много динамична съвременна архитектура. Освен че е разположен сред природна среда с впечатляващи гледки към Доломитите, които са обявени за световно наследство от ЮНЕСКО, и хотелът, и спа центърът се открояват със своя комфорт, елегантност и лукс.

WICONA

Спа центърът се намира в градината на хотела и двете сгради са свързани със стъклен коридор. Прозорците на горния етаж са проектирани да пропускат максимално количество естествена слънчева светлина, докато по-тъмното подземно ниво позволява да се създадат перфектните пространства за релакс. Поради метеорологичните условия в този район през зимата, е необходимо да се използва система с голям капацитет за топлоизолация и устойчивост на вятър. В същото време трябва да се осигури максимална видимост със съвременен външен вид, който да позволи на сградата да се слее с околността и да стане част от пейзажа.

WICONA

Избраното фасадно решение е системата WICTEC 50 от немската компания WICONA. Системата, отговаряща на стандарт DIN EN 13830, показва въздухопроницаемост от клас AE, водопропускливост RE 1200 и капацитет за натоварване на вятъра 2000 / -3000Pa. Акустичната изолация е друга точка, която е взета предвид мястото, където спокойствието и релаксацията са приоритет.

За повече информация: WICONA

Може да харесате още...