Häfele: Умни телефони отключват хотелската стая

Hafele 1

Häfele представи интересни решения за електронната заключваща система Dialock в рамките на сътрудничеството си с партньорите от Hotelbird и Interel в подкрепа на концепцията на старт-ъп хотела ALLYN (All You Need, в превод: Всичко, от което се нуждаеш) и с цел намаляване на времето за настаняване и напускане на гостите. Те включват например гише за самостоятелно регистриране в хотела, както и използването на смартфон вместо ключ.

Interel, специалист по системите за онлайн контрол на хотелски стаи, осигурява защитена връзка от типа end-to-end чрез Bluetooth Low Energy (BLE) и обмен на данни между мрежата на Interel и системата на терминала за врати Dialock. И двете системи лесно се свързват в мрежа, управляват се и се използват благодарение на Bluetooth опцията на заключващата система, използвана и за смартфон ключа.

Мрежовата връзка на заключващата технология Dialock с Hotelbird позволява използването на смартфон за отваряне на хотелската стая. Гостът получава чрез приложение за телефон кода за достъп до хотела и своята стая. Резервацията за хотела също може да бъде направена директно чрез приложението. Времето за чакане на рецепцията при пристигане, плащане и освобождаване на стаите се съкращава, като всичко става онлайн, бързо и удобно.

Всичко това напълно съответства на концепцията на швейцарския хотел ALLYN – да предлага на гостите си това, от което наистина се нуждаят по време на престоя си: комфортно легло за почивка, силен душ за презареждане на енергията и супербърза Wi-Fi връзка за успешен старт на деня. Преживяването на гостите се допълва от множество дигитални щрихи, гъвкаво лоби, което се ползва и като co-working пространство, приятелско обслужване.

Може да харесате още...