Иновативен обков за врати от Roto

На изложението BAU 2019 екипът на немската компания Roto предоставя на производителите на алуминиеви врати информация за монтирането на скритата брава за врати Roto Solid C. Тя е подходяща за използване в много стандартни профилни системи.

Roto предоставя на клиентите си подробен чертеж, който ясно показва местата за фрезоване и пробиване, които трябва да се изпълняват върху рамката и профила на крилото, за перфектното прилягане на системата Solid C. Тя се поставя в отвори с дебелина 9,1мм и се монтира с четири алуминиеви винтови гайки, без да се притиска с клещи за закрепване на нит. Скосяването от 45 ° на гайките осигурява точно позициониране. Преди да се монтират пантите, първо се поставя корпуса на шарнирната опора във всичките три области, за да ги покрият, като по този начин се подобрява външния вид. В зависимост от избрания профил на рамката, опорите на пантата се заключват под ъгъл от 45 ° или 90 ° с помощта на предоставения ключ за настройка на Roto. След като профилът на вратата е монтиран в опорите на пантата, те се обезопасяват с блокиращи клинове.

На мястото, където по-късно ще се монтира най-долният шарнир, първо се поставя модул за регулиране на височината, което осигурява особено удобен начин за регулиране на височината след монтирането на вратата.Този модул е закрепен към пантата на вратата с помощта на предоставения фиксиращ винт, който Roto разработва като самозаключващ се винт специално за това приложение. След това се поставя капак и се закрепва с шестостенни винтове. Това се използва за по-късна настройка на вратата.

Крилото на вратата може да се монтира в рамката чрез спускане, докато се свърже в опорите на пантата. Звукът “щракване” позволява на монтажника да знае, че крилото е заключено на място. За странично регулиране, шестоъгълният ключ може да се използва за придвижване на вратите над отвора под логото на Roto 3 мм наляво или надясно на всички панти на крилото.

Всички стъпки по монтажа на системата Roto показва онлайн в подробно видео с инструкции за инсталацията:

.

Може да харесате още...