Иновативна технология в топлоизолационните профили за прозорци

Иновативна технология за топлоизолация на профила въведе фирма Internorm (Австрия), един от фаворитите за европейския пазар за пластмаса, дърво и алуминий. Същността на новите елементи е попълването на камерата на термоизолационния профил с гранулат вместо конвенционалната пяна. Технологията не само позволява да се подобри ефективността на енергийните системи от PVC и алуминий, но прави процеса на производство без отпадъци.

Преди това, в топлоизолационните профили за прозорци фирма Internorm използваше термопяна. Сега, за запълване на кухините  на пластмасовите и алуминиеви системите е избран гранулиран материал, който се излива под налягане в камерите на профила. Той осигурява по – добри  U-стойности от 0,96 до 0,92 W / m2K. При производство се използва 100% от гранулата, който за разлика от пяната  не образува неефективен излишък.

В процеса на разработване методът е тестван многократно. Най-важните технологични характеристики са зърненноста и налягането на инжектиране. За да се  достигнат оптимални стойности, са били необходими много опити, но усилията са си стрували.

Сега иновацията се прилагат само в производството на прозорци. По-късно Internorm очаква да използва потенциала на технологията в производството на врати, които заедно с прозорците се считат като основни продукти на компанията.

Може да харесате още...