Концертна зала в Саудитска Арабия е призната от световните рекорди на Гинес за най-голямата сграда в света с огледална фасада

Maraya 2
Последното архитектурно чудо на Саудитска Арабия, концертната зала „Марая“, е обявено от световните рекорди на Гинес за най-голямата сграда в света с огледална фасада. Архитектурен подвиг, разположен на 22 километра от археологическия обект Ал-Хиджр, включен в списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО, концертната зала демонстрира ефект на мираж и е основна атракция на провеждащия се в момент фестивал „Зима в Тантора„.

Производител на стъклото за успешната огледална облицовка на „Марая“ е Guardian Glass. Това е първото по рода си огледално фасадно стъкло, разработено от Guardian Glass, на базата интериорното стъкло Guardian UltraMirror. Известно със своята издръжливост, Guardian UltraMirror™ е проектирано за устойчивост на корозия и химикали. Guardian Glass демонстрира отдаденост на иновациите и високите постижения, които да съответстват на структурен дизайн от световна класа.

Maraya 1

Уникалният дизайн и предназначение на 500-местната концертна зала „Марая“ обещават да допринесат значително за появата на нов център на световно наследство на ЮНЕСКО в Близкия Изток.

Може да харесате още...