Междинният слой Saflex Structural (DG) на Eastman получи одобрение за използване в ламинирани защитни стъкла в Германия

Химическата компания Eastman, производител на Saflex® PVB за архитектурни приложения, обяви, че ламинираното стъкло, съдържащо междинния слой на Saflex Structural (DG), е получило общо одобрение на типа от Германския институт за строителни технологии (Deutsches Institut für Bautechnik – DIBt). Новото одобрение ще позволи вграждането на Saflex Structural като междинен слой в ламинирано защитно стъкло.

Немският стандарт DIN 18008 не позволява увеличаване на здравината на ламинираното стъкло чрез използване на междинни слоеве. Одобрението от DIBt е привествано от компаниите производители на архитектурно стъкло, които искат да използват структурните възможности на междинния слой, за да оптимизират дизайна на стъклата си за сгради в Германия. Eastman демонстрира чрез външен одит, че свойствата на Saflex DG допринасят за здравината на стъклата за вътрешни и външни приложения при общи сценарии за натоварване. С това одобрение ламинираното стъкло, произведено с помощта на междинен слой Saflex Structural (DG), може да бъде напълно използвано в съответствие с немския стандарт.

Междинният слой Saflex Structural (DG) е издръжлив еластичен филм, изработен от пластифициран поливинилбутирал за структурно остъкляване. Той е специално проектиран за приложения, изискващи превъзходна конструктивна способност, по-висок равномерно разпределен носещ капацитет, повишена междуслойна твърдост и висока адхезия към стъклото, което го прави идеален за големи стъклени панели и конструкции като парапети, стъклени ребра и стъклени подове. Междинният слой Saflex Structural (DG) е в състояние да поддържа стъклото непокътнато при високи и ниски температури и дори след удар и под натоварване.

Може да харесате още...