Надеждни високоскоростни врати в основата на дългогодишен успех

Efaflex

Две семейни компании, една обща история. В продължение на почти 40 години високоскоростните врати на Efaflex осигуряват надеждно обслужване в производството на Wernsing Feinkost. През всичките тези години двете компании работят заедно в партньорство, за да гарантират, че инсталирането на една врата се превръща в успешна история с бъдеще.

Производствените халета на Wernsing Feinkost са толкова динамични, колкото и отношенията между двамата бизнес партньори. Всяка производствена зона е отделена от другата с високоскоростна врата Efaflex. Повече от 200 от тези високоскоростни врати вече са инсталирани на различни места в завода. С течение на времето бившата малка хранителна компания в Олденбург се превръща в огромно предприятие, което сега е един от най-важните работодатели в региона.

Различни варианти на приложение

В същото време Efaflex се превръща в специализиран и първокласен доставчик на високоскоростни индустриални врати и вълнуващи индустриални решения. Вариантите на приложение на вратите в завода на Wernsing Feinkost са разнообразни: “Те са проектирани за високи натоварвания и следователно могат да бъдат намерени в почти всички свързани с производството области. Освен това те са идеални за разделяне на автоматизираните зони“, обяснява Патрик Вехаге. Като заместник-ръководител на екипа по технологиите той отговаря за поддръжката на всички логистични зони в завода. Защитните врати EFA-SRT-MS например гарантират, че служителите няма да бъдат наранени по транспортните пътища. Високоскоростните ролетни врати EFA-SRT разделят отделните производствени зони една от друга. В допълнение към възможността за интегриране в интелигентни логистични процеси и устойчивостта на вратите, проектантите от Wernsing Feinkost също считат за важни плътността и устойчивостта на натиск.

Efaflex

Вратите на логистичните линии в завода се отварят до три пъти в минута, или 180 пъти на час. „Те не се износват много при този процес. Това е просто стабилна технология, с която дори и непрофесионалист може да се справи добре“, казва Патрик Вехаге. „Резервните части идват бързо, когато са необходими. Това е особено важно за нашите хладилни зони.“

Спестяващата място самостоятелна конструкция на защитните врати Efaflex позволява те да се впишат добре в необходимите защитни инсталации. Те се отличават със своята устойчивост и стабилност. Стандартното крило на вратата на EFA-SRT-MS е напълно прозрачно и се предлага с предупредителни ленти. Взаимодействието на мощно управление с честотен преобразувател и функционално адаптирано задвижване позволява честота на цикъла до седем цикъла в минута в производствените процеси. Вратите са проектирани така, че не е необходим механизъм за балансиране на теглото, което позволява тясна конструкция на страничните рамки. Това значително намалява износването и необходимостта от поддръжка.

Снимки: Efaflex

Може да харесате още...