Нова концепция за отваряне на плъзгащи се прозорци от Solarlux

Системните компоненти на плъзгащите се прозорци Cero от немската компания Solarlux могат да бъдат комбинирани по много начини и по този начин предлагат широк спектър от възможности за проектиране. Сега гамата от възможности допълнително се разширява с нова концепция за отваряне, която позволява безопасно управление на системата и отвън. Със стъклени модули с размери до 15 m² и тесни алуминиеви профили, системата Cero е решение, което оптически премахва границата между вътре и вън и създава достъпен вход от дневната към градината.

Плъзгащият се прозорец може да функционира не само като изход към терасата, но и като разделител на помещения или като вход към зимната градина. Сега, за тази система, производителят Solarlux предлага удобна концепция за отваряне, която се вписва безпроблемно в филигранния вид. Плъзгащият се прозорец се предлага като моторизирана версия от 2016 г., функционалност, която преди това е била възможна с бутонния превключвател чрез контролен блок вътре в сградата. Въпреки това, за да се реализира достъп и отвън, Solarlux разчита на сензор за пръстови отпечатъци, който се инсталира до системата Cero. Във връзка с автоматизацията, сензорът елиминира необходимостта от външни фитинги или дръжки на вратите или ключалки.

Елементите на системата могат да се движат автоматично чрез електрически мотор. Удобната работа се допълва от лазерен скенер, който гарантира, че процесът на отваряне или затваряне спира незабавно, когато човек или друго препятствие застане на пътя на вратата. Всички предпазни и задвижващи компоненти са предварително програмирани с необходимите управляващи устройства към съответното положение на отваряне на плъзгащия прозорец и са включени в доставката.

За повече информация: Solarlux

Може да харесате още...