Нови зимни градини от Solarlux

С новата система SDL Acubis неският производител Solarlux разширява продуктовото си портфолио, като включва нов модул за покрив на тераси, който е подходящ за изграждане на правоъгълни архитектурни решения. По този начин производителят запълва празнина в асортимента си и предлага решение, което е подходящо за всеки тип къща.

Покривът за тераси SDL Acubis може или да се монтира към стена или да стои свободно. Вътрешната система от алуминиеви профили осигурява ненатрапчиво присъствие на покрива, което се вписва в кубичната архитектура на съвременните къщи. С височина от 253 mm, конструкцията е сравнително компактна и заедно с тънките греди гарантира висока степен на пропускане на светлината. Водоотвеждащата система е покрита и има лек наклон от 2 °, което е достатъчно за отвеждане на дъждовната вода.

При специални изисквания за статично натоварване, напр. при големи покривни площи или в райони с обилен снеговалеж, системата SDL Acubis може да бъде оборудвана със стоманена армировка. Това се извършва чрез предвидени камери за вкарване на поддържащите профили. В допълнение, покривът може да бъде оборудван с ламинирано закалено стъкло с дебелина 8 мм, 10 мм или 12 мм.

С плъзгащите се стъклени елементи, покривът може да бъде удължен за формиране на затворена зимна градина. Всички опции за остъкляване на конструкцията позволяват пълното ѝ отваряне. Плъзгащите се елементи се избутват лесно настрани, обръщат се и се поместват в компактен пакет, сгънат на принципа на хармониката. Освен това пространството може да бъде обособено и като затворено пространство, осигуряващо сянка в топлите дни, благодарение на изработени по поръчка тенти. За осветлението в тъмната част от денонощието се грижат интегрирани в периферията на панелите LED прожектори, които създават изтънчена атмосфера с приятно осветление, благодарение на скритите в канали кабели.

Може да харесате още...