Перфектно допълнение към алуминиевите плъзгащи се врати с повдигане

Ventana

От три години алуминият е неразделна част от продуктовата гама на производителя на специална дограма Ventana. Новите специални алуминиеви прозорци са идеалното допълнение към вече утвърдените алуминиеви плъзгащи се врати с повдигане и сгъваеми системи. Те се отличават с различни размери на елементите и разнообразни възможности за отваряне.

В допълнение към плъзгащите се алуминиеви врати с повдигане в системите Schüco ASE 60 и ASE 80 HI, както и heroal S77/S 77 SL, фирмата произвежда и най-новата сгъваема система на Schüco: AS FD 75 и 90.HI.

Ново поколение сгъваеми системи

Големите плъзгащи се и сгъваеми елементи са на мода, особено при фасадите на новите сгради – желанието за естествена вентилация и връзка с външния свят е налице отдавна. На това желание отговарят най-вече сгъваемите системи, които отварят нови измерения на пространството благодарение на широчината на отваряне и прозрачността си.

И точно тук новата система на Schüco печели. Сгъваемите единици впечатляват не само с по-тънките си профили, но и с голямата здравина на материалите и модерния обков. Височината на крилата при модела AS FD 75 може да достигне до 3000 мм, а при модела  90.HI и до 3500 мм.

Ventana

Различни концепции за праговете

Концепцията за праговете на новата система също е разнообразна. На клиентите се предлагат различни варианти – от обиколна рамка (71 мм) през праг с 15-милиметров ограничител до изравнен с пода праг (4 мм). Възможностите за регулиране от двете страни на елемента позволяват лесно и удобно да се реагира на външни въздействия. Елементите с голяма повърхност играят важна роля и при санирането на стари сгради и изграждането на зимни градини, тъй като топлоизолацията също трябва отговаря на най-високите изисквания.

Компания Schüco е представена на българския пазар от Алукьонигщал.

Снимки: Ventana

Може да харесате още...