Döpfner разчита на дистанционера „топъл край“ на Swisspacer

Döpfner

Опазването на климата от много години е основен приоритет за базирания в Геролцхофен производител на прозорци Döpfner, основан през 1906 г. Дървените и дървено-алуминиевите прозорци на компанията се произвеждат в съответствие със строги екологични критерии. Те притежават сертификат за екологичен отпечатък, който е единствен по рода си в бранша. Отговорните лица в Döpfner винаги мислят за устойчивостта комплексно, дори до най-малкия детайл. Затова за своите прозорци те разчитат на ориентираните към бъдещето и енергийно ефективни дистанционери „топъл край“ на Swisspacer.

Традиционната семейна фирма Döpfner, която съществува вече четвърто поколение, произвежда висококачествени дървени и дървено-алуминиеви конструкции в централата си в Долна Франкония. Устойчивостта на всеки отделен строителен елемент е от особена значимост за двамата управители Frank и Mario Döpfner и техните приблизително 100 служители – от суровините през транспортните маршрути и производството до рециклирането.

От Döpfner поясняваи: „Залагаме изцяло на устойчиво управлявано горско стопанство и използваме само местни дървесни видове и дървесина с регионален произход – сертифицирани с признатия екологичен етикет Holz von Hier.“ Освен това производителят подложи своите дървени и дървено-алуминиеви прозорци на специфична за продукта и научно обоснована оценка на еко отпечатъка от независимите експерти на BS-Umweltberatung. Освен потреблението на ресурси, в оценката се включват и фактори като влиянието върху биоразнообразието, възможностите за последващо използване и социалната справедливост.

Döpfner

Устойчивост във всеки детайл

В Döpfner екологосъобразното производството на прозорци включва използването на устойчиви дистанционери „топъл край“ в допълнение към материалите за рамки и изолационни стъкла. „Заедно с нашия партньор в областта на изолационното стъкло използваме дистанционери Swisspacer Ultimate и Advance от 2012 г. насам. Те са с високо качество и – документирани със съответната декларация за екологичност на продукта (EPD) – имат сравнително нисък CO2 отпечатък и по този начин се вписват идеално в нашата философия за устойчивост“, обясняват от Döpfner.

Конкретно това означава, че дистанционерите Swisspacer за стандартен прозорец (двоен стъклопакет) с размери 1,23 x 1,48 м, с обща дължина 5,42 линейни метра, отделят при производството само 1,19 кг CO2.

Компанията е представена на българския пазар от Силико ООД.

Снимки: Döpfner

Може да харесате още...