Schüco вгражда въздушно уплътнение в плъзгащия се модул

Schüco

Технологията за пневматично уплътняване с мембранна функция, патентована от партньора на Schüco air-lux, е в основата на нова плъзгаща система на базирания в Билефелд доставчик на системи.

Плъзгащата система AS AL 75 е особено убедителна по отношение на херметичност, звукоизолация, ходови качества и дизайн и затова е предопределена за високи сгради. В този случай големите собствени товари могат да доведат до слягане на надзида и основата и по този начин до разместване на сградата. Това води до големи предизвикателства по отношение на херметичността на отварящите се елементи. Движенията на вятъра и земята също предизвикват силни вибрации на сградата. Освен това, ветровите натоварвания на 17-ия етаж на сграда могат да достигнат 200 kg/m² налягане и 170 kg/m² засмукване. За тези специални предизвикателства има патентована концепция за уплътняване от air-lux: тя работи с въздух – с 10-годишна гаранция.

Когато плъзгащата се система е затворена, въздухът се вкарва в уплътнението чрез натискане на бутон. Необходимият за това компресор е скрит в горната рамка. Уплътнението се запълва с въздух и затваря пространството между плъзгащото се крило и рамката – дори ако плъзгащите се елементи се движат. Ако е необходимо, количеството въздух в уплътнението се регулира автоматично, така че плъзгащата система Panorama Design да е 100% херметична. Ако плъзгащата се система се отвори, повторното натискане на бутона позволява на въздуха да излезе от уплътнението, уплътнението се деактивира и се връща в първоначалното си навито положение. Сега плъзгащият се елемент може да се отваря и затваря безпроблемно. За производството и монтажа не са необходими допълнителни инструменти.

Schüco

Монтажът може да бъде в една равнина с пода и тавана, както и странично в отворите, така че прагът на същото ниво да осигурява достъп без бариери. Големите елементи могат да се монтират с височина до 6 метра и широчина до 8 метра, по желание могат да се управляват с автоматизирано, скрито задвижване.

Плъзгащата се система впечатлява и със звукоизолация до 44 dB, ветрово натоварване и устойчивост на дъжд, както и с устойчивост на взлом. Интегрирането на плъзгащата се система Schüco AS AL 75 във всички стандартни системи за управление на сгради предлага високо ниво на удобство. Той може да бъде управляван и с помощта на мобилно крайно устройство.

Компанията е представена на българския пазар от Алукьонигщал.

Снимки: Schüco

Може да харесате още...