Спестяващи място врати без бариери

 Küffner

Едно от най-важните изисквания в болниците и старческите домове е достъпността. Особено важен принос имат вратите. Това се демонстрира от баните в новите пациентски стаи на белодробната клиника Hemer, които са оборудвани с спестяващи място врати от Küffner.

Когато се отвори, вертикално разделеното крило на вратата се сгъва и стърчи максимум с една трета в коридора на стаята на пациента.

 Küffner

Този принцип не само намалява диапазона на завъртане на вратата и по този начин необходимостта от широк коридор, но също така гарантира, че дръжката на вратата винаги остава на една ръка разстояние, когато вратата се използва.

При разработването на вратата, която пести място, Küffner следва цялостната концепция за универсален дизайн. Той отчита различните когнитивни и двигателни умения на възможно най-много потребители. Хората, които са зависими от помощни средства за ходене, инвалидни колички или ролери, могат да отварят и затварят вратата удобно и интуитивно, без усилие или външна помощ. Отпадат опасните за инциденти маневри, които често се налагат при конвенционалните врати.

 Küffner

Със знака за качество DIN-tested barrier-free, DIN Certo Gesellschaft, Берлин, се удостоверява съответствието на спестяващата място врата с валидните стандарти за строителство и живот без бариери.

Снимки: Küffner

Може да харесате още...