Стъкло за защита от птици с цвят на благороден метал

sedak

Големите стъклени фасади могат да се превърнат в смъртоносни капани за птиците, тъй като те имат само ограничено пространствено зрение, което допълнително се влошава от отраженията от дърветата или при определени условия на осветеност. Стъклото за защита от птици трябва е проектирано по такъв начин, че да е видимо за пернатите, без да пречи на изгледа.

Sedak вече е разработила и защита от удар за своите стъкла XXXL, като отпечатва по-малко от 2% от повърхността на стъклото. Според научния анализ на специализирания в защита на птиците институт Collision Laboratories, компанията е поставила два нови рекорда: никое друго стъкло за защита от птици не изисква толкова малка печатна площ за своя защитен ефект. В същото време тя постига по-високо ниво на защита от алтернативните концепции (съгласно стандарта ONR 191040).

sedak

Устойчивите на надраскване и ултравиолетови лъчи шарки се отпечатват дигитално върху стъклото. Когато се полагат в стъклопакет, печатът е от външната страна (POS1). Резултатът е изолационно и защитно стъкло с високо ефективна защита от птици – с размери до 3,60×20 метра.

В зависимост от изискванията на клиента се предлагат два дизайна: точки или квадрати, подредени в хомогенна мрежа. Sedak предлага визуална и също толкова ефективна алтернатива с печат с цветове на благородни метали.

Снимки: Sedak

Може да харесате още...