Вратата се отваря и с пръстов отпечатък

ekey

Една от най-губените вещи е ключодържателят. Множество ключове се преиздават годишно в следствие загуба, която е съпътствана и от загубата на момента на достъпа до мазе, гараж, апартамент, което е не само досадно, но и води до високи последващи разходи. За да се предотврати достъпът на неоторизирани лица, заключващите системи понякога ни струват много пари.

Една от мерките за противодействие на загубата на ключове е инвестирането в иновативни решения за достъп като Fingerscan. С него входната врата се отваря удобно с пръст. Тук отпечатъкът се сравнява с предварително съхранените данни, разрешени за достъп. Ако има съвпадение, се предоставя достъп. Освен вграден сензор на входната врата, може и дръжките на вратите да са с интегриран Fingerscan. По този начин атрактивният дизайн на входната порта не е „прокупчен“ от отвори за ключалки. Благодарение на елегантния водач от неръждаема стомана, сензорът се вписва умело в дръжката на входната врата. И двата варианта по избор се предлагат с Bluetooth управление, така че да можете да управлявате не само по електронен път оторизирания достъп, но и удобно да отворите входната си врата чрез смартфона. Предпоставка за това е инсталирането на съответното приложение на мобилния телефон.

Немската фирма Weru работи по сканирането с пръст в тясно сътрудничество с компанията Ekey – номер едно в Европа на решения за достъп с пръстови отпечатъци. Преди пускането на продукт на пазара, той преминава през строг тест за издръжливост. Едва след преминаване на теста, продуктите преминават проверка на качеството и чак тогава се предлагат от Ekey за инсталиране във входните врати на Weru GmbH. Сензорите за сканиране са оборудвани с интелигентен софтуер, който комуникира криптирано с контролния блок, открива промените в навиците, свързани с потребителя, и се учи с всяко следващо използване.

Може да харесате още...