Защо остъклените балкони повишават стойността на имота?

Lumon

Тази година Lumon Group отново разшири присъствието си в цяла Европа – от Скандинавия до Иберийския полуостров. Производителят на балконско остъкляване построи в Коувола, Финландия, където е основното му седалище, нов завод за обработка на стъкло по най-съвременни стандарти. Компанията направи също така устойчиви инвестиции в Испания (30 милиона евро за най-модерния завод за остъкляване на балкони в Малага) и участва в изключителни архитектурни проекти като: обновяването на фасадата на датската жилищна сграда Ørsted’s Gardens, чийто успешен редизайн получи наградата за обновяване 2021.

„Напредъкът на урбанизацията е мегатенденция в почти всички европейски страни. Многоетажните къщи се превръщат все повече и повече в норма и като цяло застрояването става все по-гъсто. Нарастващата концентрация обаче води до по-високи нива на шум и емисии за хората“, казва Андреас Карст, мениджър продажби в Lumon Deutschland GmbH. „Остъклените балкони създават закътани пространства, които жителите могат да използват като разширение на апартамента си почти през цялата година. В резултат на това стойността на имота може да бъде значително увеличена – дори при последващ монтаж.”

Lumon

Проектът Ørsted’s Gardens във Фредериксберг, Дания, показва как използването на остъкляване може решително да подобри стойността на апартамента, а също и външния вид на фасадата.

Тук са създадени вертикални градини, където обитателите могат да се срещат и Lumon разработи напълно нова концепция за тяхното остъкляване. Системите без рамки защитават входните зони и в същото време придават елегантност.

Снимки – Lumon.

Може да харесате още...