Заводът на Vetrotech се захранва от зелена енергия

Vetrotech Saint-Gobain е компания, ангажирана с опазването на околната среда и климата, както и устойчивото използване на ресурсите. От началото на 2019 г. Vetrotech Saint-Gobain използва електричество от 100% възобновяема енергия на своя производствен обект в Швейцария в Ромон.

В сътрудничество с швейцарската енергийна компания Groupe E, производственият обект черпи 100% от електроенергията си от устойчива хидроенергия. При средно годишно потребление на електроенергия от около 3,6 мегавата се спестяват повече от 600 тона CO2 всяка година, което съответства на намаление от 97,6%. Въздействието на завода в Ромон върху околната среда ще бъде още по-слабо благодарение на инвестицията в нова машина, която оптимизира рязането на стъкло, а след това намалява отпадъците с 20%.

„Гордеем се, че допринасяме за намаляване на нашия въглероден отпечатък чрез преминаване към електричество от устойчиви енергийни източници. Предприетите мерки са важни стъпки за нас и са в съответствие с принципите за устойчивост в нашата корпоративна стратегия. Това е само началото на този път, тъй като вече разработваме нови решения в областта на потреблението на водата, за да използваме по-ефективно ресурсите в бъдеще“, каза Седерик Берг, индустриален мениджър на завода в Ромон.

Vetrotech Saint-Gobain се отнася с уважение към хората и околната среда.

Това е отразено в инициативата „Glass Forever“, в която са въвлечени всички участници в производствения процес: служители, клиенти, партньори и доставчици.

Компанията е представена на българския пазар от Александър Трифонов, 0887979164, trifonovsolutions@gmail.com.

Може да харесате още...